De fractie van Partij voor de Dieren heeft op 27 november vragen gesteld over de catering van het provinciehuis.
"Naar aanleiding van uw antwoorden op onze schriftelijke vragen omtrent de Dutch foodweek hebben wij nog enkele aanvullende vragen over o.a. de catering in het provinciehuis:
- Het is ons opgevallen dat in het bedrijfsrestaurant de informatieverstrekking bij het voedsel niet eenduidig is m.b.t. wat biologisch, vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is.Kunt u aangeven of het mogelijk is om in het bedrijfsrestaurant duidelijk aan te geven of iets biologisch is, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij en niet-biologisch, zodat iedereen weet wat men eet? Zo nee, waarom niet?
- Het is ons gebleken dat de medewerkers van het bedrijfsrestaurant niet helemaal op de hoogte zijn welk voedsel bijvoorbeeld biologisch is. Kunt u aangeven of de medewerkers hierin bijgeschoold kunnen worden? Zo nee, waarom niet?
- In het kader van preventie en een voorbeeldfunctie hebben, zou het goed zijn als in het bedrijfsrestaurant enkel (lokaal) biologisch voedsel en een ruim aanbod aan vegetarisch, veganistisch en glutenvrij beschikbaar zou zijn. Bent u in gesprek met de cateraar om deze voorbeeldfunctie en preventie te bewerkstelligen op het gebied van gezonde voeding? Indien niet, bent u bereid hierover in gesprek te gaan?
Namens de fractie van Partij voor de Dieren,
Siska Peeks"